FIT Rotterdam is een initiatief van Saskia van der Valk-Romeijn. Na 27 jaar als gymjuf op scholen te hebben gewerkt heeft zij vanaf 2013 gekozen om haar droom te realiseren en een leuke actieve club op te zetten waar senioren lessen kunnen volgen waar ze vitaler van worden en blijven. Bijna alle lessen zijn in Rotterdam Ommoord en betaalbaar en haalbaar voor iedereen die lichamelijk vitaal wil blijven.

FIT Rotterdam heeft 3 uitgangspunten die belangrijk zijn om vitaal te blijven:

  • Wekelijkse en verantwoorde lessen gegeven door goede professionele docenten
  • Sociale activiteiten
  • Voorlichting en kennismaking met alles wat met vitaliteit te maken heeft

1. De wekelijkse lessen worden het hele jaar door gegeven aan vaste groepen. Iedere les is aangepast aan de doelgroep van StoelFIT voor mensen op leeftijd of met klachten tot OchtendFIT met hardlopen en veel actieve oefeningen in de sporthal. De lessen worden gegeven door docenten die hun vak verstaan en leuke, actieve en inspirerende lessen kunnen geven.

2. Sociale activiteiten binden de mensen om wekelijks te komen en kennis te maken met andere mensen uit de les. Na de les koffiedrinken schept een band. Regelmatig een uitje met de groep of naar het theater of film met mensen uit alle groepen, die anders er anders niet uit zouden gaan. Daarnaast wordt er regelmatig een etentje of een reisje georganiseerd om het groepsgevoel te stimuleren.

3. Voorlichting over vitaliteit in de vorm van cursussen en workshops. Dat is soms één-malig of een periode van een paar lessen. De workshops hebben altijd betrekking op vitaliteit en in beweging blijven en dienen ter inspiratie dat  demensen weten wat er te koop en ontwikkeld is op dit gebied.

Het motto van FIT Rotterdam is: Je bent nooit te oud om in beweging te komen.