Portfolio

Ik ben bezig mijn portfolio te vernieuwen. Hieronder staan ook nog wat oude dingen, maar ik probeer zo snel mogelijk nieuwe projecten erbij te plaatsen!

Kever Club Nederland

Voor Kever Club Nederland verzorg ik verschillende uitingen. Ik ben al meer dan 20 jaar lid van de club. Ooit lid geworden toen ik mijn eerste Kever kocht een rode Mexicaan… uit 1983. Inmiddels is die rode Kever al jaren weg en heb ik nu een Ovaaltje uit 1955. Vanaf dat ik lid ben van de club ben ik actief geweest in het regioteam van Zuid-Holland. In het begin ontwierp ik de posters en flyers voor regio Zuid-Holland. In 2015 stopte degene die de redactie deed voor het clubblad Keverwereld, Marga nam dit over en heeft mijn hulp ingeschakeld. Vanaf 2015 verzorgde ik samen met Marga de redactie van het blad. Later is Marga gestopt met de redactie en heb ik dit verder op mij genomen. Vanaf nummer 6 in 2017 verzorg ik niet alleen de redactie van de Keverwereld, maar verzorg ik ook de complete vormgeving. En dit verzorg ik nu nog steeds. Zes keer per jaar een mooi magazine!


Geboortekaarten / trouwkaarten / uitnodigingen

Ik ontwerp regelmatig geboortekaartjes in diverse stijlen. Geboortekaartjes met een foto, met alleen tekst of zelfs met een illustratie. Alles is mogelijk. We kunnen samen een mooi kaartje bedenken, maar ook als er al een idee is en dit uitgewerkt moet worden, dan is dit mogelijk bij D’sign Rotterdam. Bekijk de voorbeelden, die laten al verschillende stijlen zien. Ik vind het ook nog eens ontzettend leuk om een geboortekaartje te bedenken. Naast het geboortekaartje kan ik bijpassende bedankkaartjes maken.


FIT Rotterdam

Voor Saskia Romeijn verzorg ik al jaren flyers en boekjes. Ze geeft sportlessen aan oudere mensen. Zij heeft veel ervaring met het op een juiste manier bewegen! Maar dat niet alleen zo kun je ook bij haar terecht voor DeskFIT, oefeningen aan je bureau.


Dubbelportret

‘Dubbelportret van een havenwijk’ is een tentoonstelling die langs 18 panelen door de Rotterdamse wijk Katendrecht ging, deze tentoonstelling vond eerder plaats in Antwerpen. Achttien onderwerpen die het dagelijks leven in een havenwijk beheersen of beheersten, werden met elkaar vergeleken. Zo leerde de bezoeker het leven in een havenwijk nog beter kennen. Misschien levert het heimwee op naar een tijd die niet meer is of misschien is het een reden om vol enthousiasme naar de toekomst te kijken.

Het Schipperskwartier in de stad Antwerpen werd, na een periode van verval, grondig gesaneerd. Onder het motto ‘Een verleidelijk stukje Antwerpen’ werd de wijk opgeknapt met heraanleg van pleinen, regulatie van de prostitutie en de inbreng van projectontwikkelaars. In Katendrecht vond Antwerpen haar partner voor een tentoonstelling. Een wijk die ook grondig wordt aangepakt. Voor de teksten over Katendrecht werd de Katendrechtse Bewoners Organisatie benaderd en in januari 2008 opende de tentoonstelling in het Schipperskwartier. De Katendrechtse delegatie, aanwezig bij die opening, was zo enthousiast over de tentoonstelling dat zij deze graag ook in Rotterdam wilde laten zien.

Zo gezegd, zo gedaan. Bij het project ‘Poen voor je plan’ werd een aanvraag ingediend om de tentoonstelling te financieren en leden van de werkgroep Levendig en Leuk bogen zich over het ‘verrotterdamsen’ van de teksten en panelen. Het eindresultaat was heel mooi en werd zeer enthousiast ontvangen. De tentoonstelling heeft uiteindelijk zelf langer gestaan dan de bedoeling was.

Het boekje en de panelen voor Katendrecht heb ik vormgegeven.


Participatie wijkprojecten

Ik woonde tot aan aantal jaar geleden in de wijk Katendrecht, deelgemeente Feijenoord. In het begin toen ik daar kwam wonen, was de wijk nog niet aantrekkelijk om te gaan wonen. Met een groep actieve bewoners hebben we de groep Levendig & Leuk opgericht. Met behulp van een professionele kracht hebben we veel projecten gedaan om de wijk aantrekkelijker te maken. Projecten die we hebben gedaan zijn: muurschildering bij de metro om de entree op te vrolijken, rode loper een voetpad om zonder opstakels naar Katendrecht te wandelen, op de basisschool hebben kinderen schilderijen gemaakt ter verfraaiing van de bouwhekken, we hebben oud ontmoet nieuw avonden gehouden, waar oude bewoners kennismaken met nieuwe bewoners onder het genot van een hapje en een drankje, we hebben een kunstroute gemaakt, er is ontzettend veel kunst te vinden op Katendrecht en we hebben een wijkkrant gemaakt die eens per maand verscheen.


Aircooled Scheveningen

Ook Op 20 mei 2012 was het dan echt zover. De eerste editie van het Volkswagen kever en bus evenement op de boulevard van Scheveningen: Aircooled Scheveningen. Hét evenement in Zuid-Holland! Het was een zeer geslaagd evenement, zo geslaagd dat er totdat de COVID-19 om de hoek kwam elk jaar een Aircooled Scheveningen is geweest. Ik heb het logo vormgegeven en de flyers en posters voor alle jaren. Verder alle beelden aangeleverd voor de website. De illustratie van de Kever die toegevoegd is aan 2014, is een zelfgemaakte lijntekening in Adobe illustrator van mijn eigen Kever. Website www.aircooledscheveningen.nl